contentHeader

Hoe Werkt PowerSlim

Niet minder eten, maar ànders eten. Koolhydraten en vetten zijn de brandstoffen voor je lichaam. Tijdens het Power Slim® eiwitdieet laat je deze brandstoffen uit de voeding weg. Al drie dagen na de start van het eiwitdieet zijn de suikers in je lichaam opgebruikt en verbrandt je de vetreserve in je lichaam. Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam. Je gaat tijdens het Power Slim® afslankprogramma extra veel eiwitten eten. Hierdoor blijft je spiermassa behouden, en blijft je stofwisseling hoog. Daarmee voorkom je het jojo-effect.

Begeleiding is een heel belangrijk onderdeel van het Power Slim afslankprogramma. Voordat je kunt beginnen, heb je eerst een vrijblijvend intakegesprek met de Power Slim voedingscoach. Tijdens dit gesprek worden je wensen, doelstellingen en gezondheidstoestand besproken. Op basis hiervan, en je startgewicht, BMI, vetpercentage en streefgewicht geeft de Power Slim voedingscoach je een advies.
Na de uitleg van het afslankprogramma kun je van start. Daarna kom je wekelijks op consult bij je Power Slim voedingscoach voor de begeleiding. Tijdens dit consult word je gewogen en worden je vetpercentage en spiermassa gemeten. De coach begeleidt en motiveert je bij het afvallen, adviseert je over productkeuzes en is je stok achter de deur. Na elk consult kan je nieuwe Power Slim®- producten meenemen en verder gaan richting het streefgewicht.

Met Power Slim® in 3 fasen afvallen
Power Slim® is een uitgebalanceerd afslankprogramma dat ontwikkeld is door diëtisten. Het is geschikt voor iedereen: of je nu 5 kg of 50 kg af wilt vallen. Met zes eetmomenten per dag zonder honger, snel en gezond afslanken in drie fasen tot je je gewenste streefgewicht hebt bereikt. Het behandelplan is gericht op het snel afvallen en bereiken van je streefgewicht en vervolgens het leren behouden van het bereikte gewicht.

Fase 1/ strikte fase: snel afvallen
In deze fase van je snel af door het weglaten van koolhydraten. Door het snelle gewichtsverlies blijf je gemotiveerd waardoor je dit dieet wél volhoudt. Als je 80% van het gewenste gewichtsverlies bereikt hebt, ga je over naar fase 2. In de eerste fase neem je 5 tot 7 producten van PowerSlim per dag. Verder heb je de keuze uit mager vlees, vis, eieren en vele soorten groenten.

Fase 2 / overgangsfase: bereik je streefgewicht
In de fase val je nog wat af totdat je streefgewicht bereikt is. Stap voor stap leer je samen met je Power Slim® coach een gezond voedingspatroon aan. Er worden geleidelijk meer soorten voedingsmiddelen aan het menu toegevoegd. Brood, fruit, kaas, noten en graanproducten komen stapsgewijs weer terug op het menu.

Fase 3 / stabilisatiefase voorkomen jojo effect
Leer je nieuwe gewicht te stabiliseren en te behouden. Alleen de tussendoortjes gebruik je nog van Power Slim®. Bij een groot gewichtsverlies blijf je voor een langere periode onder begeleiding van je Power Slim® coach.

Gewichtsbehoud, blijvend slank met normale voeding
Na het doorlopen van alle fases blijf je nog onder controle bij jouw Power Slim® coach. Op dit moment gebruik je geen producten meer van Power Slim® maar begeleid ik je als coach en diëtist nog een jaar om het gewicht ook met gewone voeding te behouden.

Power Slim® en bewegen

Lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van het Power Slim® succes. Naast goede voeding en begeleiding is het een onmisbaar onderdeel om je lichaam gezond en slank te krijgen en te houden. Beweeg je minimaal 30 minuten per dag, dan voldoe je aan de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen. Dit is voldoende om je lichaam gezond te houden. Doe je daarnaast ook nog aan krachttraining, dan bouw je ook spiermassa op waardoor je stofwisseling verhoogd wordt.

Wetenschappelijke onderbouwing

Het Power Slim® afslankprogramma is evidence-based en best practise. Wetenschappelijke studies tonen aan dat een verhoogde eiwitinname, met daarnaast een drastische verlaging van de koolhydraat- en vet inname het meest efficiënt is. Zelfs ruim tweemaal effectiever als het gaat om verlies van lichaamsvet bij behoud van vetvrije massa. (1,2)

Afslanken met het eiwitdieet zorgt er niet alleen voor dat je meer vet verliest, maar het is ook makkelijker vol te houden. (2) Voor het beste gewichtsverlies is een dagelijkse eiwitinname van 1,2-1,5 gram per kilogram lichaamsgewicht gewenst. Bij dit dieet verlies je in tegenstelling tot andere diëten géén spiermassa, daardoor blijft je stofwisseling op peil en kom je niet meteen weer aan als je weer normaal gaat eten. Er treedt dus geen jojo-effect op.

 

 

 

 

 

1. S. Soenen (2010), ‘Efficacy of macronutrients on targeting obesity and beyond’, Universiteit van Maastricht
2. S. Devkota, D.K. Layman (2010) ‘Protein metabolic roles in treatment of obesity’. Curr. Opin.lin.Nutr.Metab.Care 13,403-407.

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging Diëtisten en Diëtisten Coöperatie Nederland